Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 februarie 2011

Parintii-parteneri ai scolii?

In naivitatea mea am crezut, si cred in continuare, ca activitatea educativa nu are eficienta daca scoala nu realizeaza un parteneriat sincer si cinstit cu familia. Daca nu vom reusi sa implicam parintii in activitatea scolara, daca nu vom reusi sa deschidem in mod real scoala catre comunitate, activitatea scoalara va fi fara eficienta necesara.
Legea educatiei nationale stabileste la unul dintre articole ca bebeficiarii primari ai educatiei sunt elevii, beneficiarii secundari sunt parintii iar cei tertiari sunt reprezentati de comunitatea locala. Dupa cum se poate vedea, niciunde nu este specificat ca fiind beneficiar al educatiei cadrul didactic. In acest sens, curriculumul la decizia scolii se stabileste in functie de dorintele reale ale parintilor si elevilor si nu pentru completarea unor catedre unde nu sunt ore suficiente, parintiii trebuie sa fie partenei reali si reprezentati in mod corect in organele de conducere ale scolii.
Sunt naiv si cred ca veti deveni constienti de rolul pe care il aveti in viata scolii pentru ca este in interesul copiilor dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu